Informations liées au COVID-19

             VAŽNO OBAVEŠTENJE - COVID 19

 

  1. 1.       PUTOVANJE U REPUBLIKU SRBIJU

U SKLADU SA ODLUKOM VLADE I UVOĐENJEM VANDREDNOG STANJA, MOLE SE SVI DRŽAVLJANI REPUBLIKE SRBIJE KOJI BORAVE U FRANCUSKOJ DA ODLOŽE PUTOVANJE U REPUBLIKU SRBIJU, OSIM UKOLIKO TO NIJE NEOPHODNO.

DRŽAVLJANI REPUBLIKE SRBIJE KOJI DOLAZE IZ FRANCUSKE, KAO ZEMLJE SA INTENZIVNOM TRANSMISIJOM BOLESTI COVID 19, PO DOLASKU U SRBIJU BIĆE UPUĆENIU IZOLACIJU U TRAJANJU OD 28 DANA. OVA IZOLACIJA NE PODRAZUMEVA IZOLACIJU U KUĆNIM USLOVIMA, VEĆ U POSEBNO ODREĐENOM KARANTINU.(ISTA MERA JE PREDVIĐENA ZA NAŠE DRŽAVLJANE KOJI DOLAZE IZ ŠVAJCERSKE, ITALIJE, IRANA, RUMUNIJE, ŠPANIJE, NEMAČKE, AUSTRIJE, SLOVENIJE I GRČKE).

ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE KOJI DOLAZE IZ DRUGIH DRŽAVA, VAN GORE NAVEDENIH, ODREĐUJE SE OBAVEZNA IZOLACIJA U KUĆNIM USLOVIMA U TRAJANJU OD 14 DANA.

FRANCUSKIM I DRUGIM STRANIM DRŽAVLJANIMA, KAO I DVOJNIM DRŽAVLJANIMA KOJI PUTUJU SA STRANOM PUTNOM ISPRAVOM, ZABRANJUJE SE ULAZAK U SRBIJU.

MOLIMO GRAĐANE DA PRATE INTERNET STRANICE AVIO OPERATERA KOJI LETE ZA SRBIJU KAKO BI BILI INFORMISANI O EVENTUALNIM IZMENAMA ILI OTKAZIVANJIMA LETOVA ZA REPUBLIKU SRBIJU.

 

  1. 2.       RAD KONZULARNOG ODELJENJA

MOLE SE GRAĐANI DA NE DOLAZE U AMBASADU VEĆ DA NAS U HITNIM SLUČAJEVIMA PRETHODNO KONTAKTIRAJU PREKO MEJL ADRESE konzularno.pariz@mfa.rs ILI NA BROJ TELEFONA 01 40 72 24 24.

KONZULARNO ODELJENJE AMBASADE ĆE PRIMATI SAMO HITNE I NEODLOŽNE ZAHTEVE – IZDAVANJE PUTNIH LISTOVA RADI PUTOVANJA U REPUBLIKU SRBIJU IZ HITNIH I OPRAVDANIH RAZLOGA. SVI RANIJE ZAKAZANI TERMINI ZA PASOŠE SE OTKAZUJU, A STRANKE ĆE BITI OBAVEŠTENE O NOVIM TERMINIMA KADA SE STVORE USLOVI.

MOLIMO SVE DA PRATE INTERNET STRANICU AMBASADE RADI DALJIH VAŽNIH OBAVEŠTENJA.

 

COVID-19
   VAŽNO OBAVEŠTENJE

U cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19, Ambasada će od 16.03.2020.g. do daljeg primati samo hitne i neodložne zahteve (izdavanje pasoša ili putnog lista radi putovanja iz hitnih medicinskih ili poslovnih razloga, zbog smrtnog lučaja ili iz nekog drugog opravdanog razloga). Mole se građani da ne dolaze u Ambasadu, već da nas u hitnim slučajevima prethodno kontaktiraju preko mejla konzularno.pariz@mfa.rs   ili na broj telefona 01 40 72 24 24

Ova mera biće na snazi sve dok traje akutna opasnost od zaraze, a o njenom stavljanju van snage građani će biti obavešteni putem internet stranice Ambasade.

Za sve informacije na francuskom jeziku, molimo vas da posetite zvanični sajt Vlade Republike Francuske:  https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus
Državljani Republike Srbije koji borave u Francuskoj, a imaju neke od simptoma bolesti izazvane virusom COVID-19, mogu potražiti pomoć pozivom na broj 15 (služba hitne pomoći)

Za opšte informacije o korona virusu, kao I za sve druge nemedicinske savete, molimo vas da koristite telefon:  0 800 130 000

Molimo da redovno pratite sva obaveštenja Ambasade i Vlade Srbije.