Prof. Branko Milanović : Globalizacija i ekonomske nejednakosti

Prof. Branko Milanović : Globalizacija i ekonomske nejednakosti

Vendredi 8/02/2019 à 16h30.

Conférence en langue serbe.

Dragi OSSI-jevci,

U saradnji sa Kulturnim centrom Srbije, OSSI Francuska organizuje susret sa ekonomistom Brankom Milanovićem, profesorom na City University of New York Graduate Center.

Gospodin Milanović je jedan od najistaknutijih svetskih stručnjaka iz oblasti izučavanja ekonomskih nejednakosti i fenomena globalizacije. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1987. godine, na temu ekonomskih nejednakosti u Jugoslaviji. Najveći deo svoje karijere proveo na mestu vodećeg istraživača Svetske Banke, takođe je bio i gostujući profesor na University of Maryland i Johns Hopkins University. Autor je više knjiga na temu globalnih nejednakosti, od kojih je poslednja objavljena 2016. godine pod nazivom ,,Globalna nejednakost: Novi pristup za doba globalizacije".

Uprkos brojnim obavezama tokom svoje posete Parizu, profesor Milanović je prihvatio sa zadovoljstvom da upozna srpske studente i sa njima podeli svoje znanje i iskustva.

Iz tog razloga vas pozivamo da dođete u Srpski kulturni centar u petak, 8. februara, kada će se susret održati, sa početkom u 16h30 časova.

P.S. : Konferencija će biti održana na srpskom jeziku.
Vidimo se!

Vaš OSSI tim